Co-trainers en Trainer-acteurs

Dubbel E Acteerservice levert niet alleen verschillende soorten trainingsacteurs maar ook steeds meer 'trainers en acteurs in één': Co-trainers en de Trainer-acteurs. Het verschil zit hem vooral in de mate van verantwoordelijkheid voor proces en eindresultaat.


De Co-trainer

Een Co-trainer speelt in rollenspelen en geeft feedback. Bovendien kan de co-trainer zelfstandig (delen van) de groep coachend kunnen begeleiden als het gaat om het ervaringsgewijs leren en eigen maken van gespreksvaardigheden. 

Een Co-trainer is slechts deelverantwoordelijk: hij draagt de verantwoordelijkheid voor het proces en het resultaat van de rollenspelen en de feedback. De trainer blijft hoofdverantwoordelijk voor het totale proces en het eindresultaat.


De Trainer-acteur

Een trainer-acteur speelt in rollenspelen en geeft feedback. Hiernaast kan de trainer-acteur zelfstandig de groep kunnen begeleiden als het gaat om het ervaringsgewijs leren en eigen maken van gespreks- en gedragsvaardigheden en theoretische gespreksmodellen.
In feite is de trainer-acteur een trainer die ‘zijn eigen acteur kan zijn’, zodat u de acteur niet apart erbij hoeft in te huren. 

Bij de trainer-acteur is er geen onderlinge afstemming nodig tussen trainer en acteur. De rollen van professioneel acteur en professioneel trainer zijn namelijk verenigd in één persoon. De trainer-acteur is dan ook hoofdverantwoordelijk voor het proces en het resultaat.