Je gewicht waard; verdieping van je feedback

atinsta.jpg

Workshop voor trainingsacteurs

Docent: Marijke Westerbeek

 

Duur:

4 uur  

 

Inhoud:

Alles in ons lichaam draagt gewicht en hoe dit wordt gedragen vertaalt zich niet alleen in je lichaamshouding maar is ook concreet onderdeel van je non-verbale communicatie. Iedereen kent het beeld van hangende of te hoog opgetilde schouders. Een letterlijk voorbeeld van het loslaten of overstrekken van iets wat van gewicht is.

In deze workshop gaan we met gewicht aan de slag, letterlijk. Omdat het een heel concrete, zichtbare en rijke bron is van informatie buiten woorden om. Het vergroot aanzienlijk de mogelijkheid om  (veroordelingsloze) feedback concreet te maken en ook om alternatieven  inzichtelijk  te maken. Er wordt gekeken waar er in een lichaam gewicht aan wordt gegeven en met welke bewegingskwaliteit. Vervolgens wordt er gezocht naar de juiste woorden om  deze bewegingskwaliteit een plaats binnen je feedback en de context te geven. Nee, je schoenen hoeven niet uit en het is dus geen dans of bewegingsworkshop.  Wel zal er veel praktijkoefening zijn en gebruiken we onze  eigen wijze van gewicht dragen als uitgangspunt om dit onderwerp concreet te maken. Gebaseerd op elementen uit het bewegingsclassificatiesysteem van Rudolf Laban hoop ik jullie te inspireren door het volgende aan de orde te laten komen:

  • Be-weging, waar begint en eindigt dat?

  • Diverse bewegingskwaliteiten als informatiedrager binnen non-verbale communicatie

  • Beweging leren herkennen en benoemen

  • Van registratie naar feedback

 

Data:

2019

In overleg

 

Locatie: 

Willem Beukelsstraat 32, 1097 CT Amsterdam

 

Kosten:

€ 125 ,- p.p. BTW vrij


Reviews

Marijke is een enorm ervaren trainer/trainingsacteur die heel goed kan kijken en benoemen wat ze ziet. Vol passie neemt ze iedereen mee om meer handvatten te verzamelen als trainingsacteur. Een eye opener! In de cursus “Wat er weegt” (titel is veranderd in “Je gewicht waard, verdieping feedbackvaardigheden, red.) bij DubbelE zomeraanbod hangt ze haar ervaring op aan de methode van Laban. Thuiskomen en een waardevolle nieuwe weg om in te slaan voor mij!
— Marie-Christine Op den Kelder | Trainingsacteur, theater & yogadocent, productieleider
Ontzettend leuke en inspirerende workshop gevolgd bij Dubbel E onder leiding van Marijke. Ze liet ons adhv Rudolf Laban zien en ervaren hoe je feedback kan geven door te letten op ‘wat er weegt’ in iemands fysiek. Echt een aanrader!
— Arjen Arnoldussen | Freelance actor and director

Interesse / Vragen / Inschrijven?

Bel of mail: Dubbel E Acteerservice BV | 020 488 49 17 |  ee@acteerservice.nl

Willem Beukelsstraat 32 | 1097 CT | Amsterdam