Waarom Dubbel E?

Kijk zelf waarom onze opdrachtgevers kiezen voor Dubbel E

Sinds 1989 professionele trainingsacteurs

 • Op maat: precies de acteur die u zoekt

 • Per dag of per dagdeel

 • Beschermde site met onze acteursfoto's voor opdrachtgevers: www.acteursinblik.nl

 • Meertalige trainingsacteurs, bijvoorbeeld Frans, Engels, Duits, Italiaans of Spaans

 • Allochtone trainingsacteurs uit diverse culturen

 • Acteurs deskundig en ervaren in gebarentaal

 • Voordelig: onze Basic Actors. Surf naar www.basicactors.nl .

Uitstekende service en kwaliteitsgarantie: niet tevreden, geld terug!

 • Lid BOACT (Branche Organisatie Acteerbureaus)

 • Transparantie in prijsafspraken: modulair opgezette offertes; nooit vervelende verrassingen

 • Heldere leveringsvoorwaarden

 • Speciale kennismakingsaanbiedingen en zomerseizoenacties

 • Abonnementsvorm mogelijk voor een aantrekkelijke prijs

 • Inhoudelijke evaluaties met een vast contactpersoon


De eerste opleider van trainingsacteurs in Nederland

 • Onze Basisopleiding Trainingsacteur is CPION-gecertificeerd bij de Stichting Post Hoger Beroepsonderwijs Nederland

 • Workshops en cursussen voor opdrachtgevers en trainers

 • Opleidingen, workshops en cursussen voor acteurs

 • Workshops voor geïnteresseerden

 Bijzondere werkvormen

 • Theater op maat volgens verschillende theatermethodieken

 • Rollenspelen op locatie (uw werkplek, de auto, thuis of via de webcam)

 • Meeslepende games, real live, al dan niet ondersteund met audiovisuele e/o digitale technieken

 • Bruisende ondersteuning bij uw evenement: congressen, symposia en seminars

 • Filmproducties

 • Digitale werkvormen/ leermiddelen

 • Acteurs binnen fotosessies


 Ontwikkeling en advies

 • Adviezen over (bijzondere) werkvormen, in zowel real live als digitale vorm

 • Adviezen over didactische impact bij diverse vormen van gebruik van acteurs

 • Adviezen over de beste acteur voor uw opdracht

 • Casuïstiekontwikkeling

 • Ontwikkeling van interactieve scenes, in zowel real live als digitale vorm.

 • Ontwikkeling van interactieve leertrajecten, in zowel real live als digitale vorm

 Thuis in de trainingsbranche

 • Gedegen achtergrondkennis van specifieke trainings- en gespreksmethodieken, zoals NLP, het Whole Brain Model, RET, Life Orientations (Lifo), Belbin, STAR, SMART, de Roos van Leary, diverse verhoormethodieken, Gordon, Neethling Brain, DISC, Situationeel Leidinggeven etc.

 • Vertrouwd met competentiemanagement en hr-instrumenten:Reflector Big Five Personality, Connector Big Five Personality, Career Scan, Connector C en Reflector 360.

 • Ruime ervaring met assessment- en developmentcenters


Waarom onze opdrachtgevers kiezen voor Dubbel E


‘De ondersteuning van Dubbel E Acteerservice is van onschatbare waarde geweest voor onder meer de voorbereidingen op uitzendingen van Defensie. Door de realistische scenario's en het inlevingsvermogen van de Dubbel E-acteurs, kregen onze militairen een veel beter beeld van wat zij tijdens uitzendingen mochten verwachten.’

Generaal b.d. Dick Berlijn,
voormalig Commandant der Strijdkrachten


‘Dubbel E Acteerservice heb ik leren kennen in mijn rol als senior consultant bij PiCompany. Daar heb ik acht jaar lang heel veel gebruik van ze gemaakt. Niet alleen van de acteurs, maar ook van het enorme talent van Evelien Schippers om mee te denken bij het ontwikkelen van werkvormen en video’s. Als HRD-manager bij Artsen zonder Grenzen heb ik eveneens succesvol de wendbare kwaliteiten van Dubbel E-acteurs in kunnen zetten om managementvaardigheden te trainen. Ik ben dus een echte ‘Dubbel E diehard’. Het inzicht van de acteurs in mensen in de verscheidenheid aan organisaties en hun omstandigheden, naast hun dienstbaarheid aan de lerende deelnemer, maken dat ik telkens weer terug kom.’

“Interactief en kneedbaar materiaal om mee te mogen werken”, dat levert Dubbel E, in de vorm van trainingsacteurs, aan PiCompany. Het oefenen met een trainingsacteur ondersteund de deelnemer in onze certificatietrainingen met het uitproberen van verschillende aanpakken, wat werkt meer en wat werkt minder. Daarnaast biedt elke trainingsacteur in de vorm van vragen elke deelnemer een platform om kennis ten toon te spreiden en het voor de trainer mogelijk te maken om de ingetrainde kennis en vaardigheden te toetsen op toepasbaarheid in de praktijk. Elke trainingsacteur weet feedback van deelnemers en trainer prachtig aan te vullen met feedback vanuit hun personage over de gebruiksaanwijzing van hun personage.

Daarnaast versterken PiCompany en Dubbel E elkaar in de continue aandacht voor het werken met competenties. Performance- en competentiemanagement worden praktisch door de acteurs neergezet door consequent specifieke competenties te spelen en op te roepen. Dubbel E-acteurs zijn niet alleen originele acteurs, maar hebben ook inzicht in ons competentiemodel waar zij vakkundig mee om gaan.

Als laatste ontwikkelt Dubbel E eveneens vernieuwende werkvormen voor Picompany. Een succesvolle vormgeving waar optimale vorm van nieuwe media en inhoud elkaar ontmoeten.

Amos de Haas, AHA-S training coaching en advies; senior consultant bij PAT learning solutions


"COCON, training en advies werkt sinds 2 jaar naar volle tevredenheid samen en Dubbel E Acteerservice. Reeds vele malen hebben we samengewerkt, met name bij politiespecifieke trainingen. De meest diverse rollen worden door de acteurs zeer professioneel neergezet en de feedback naar cursisten is inhoudelijk zeer goed. Ook de begeleiding vanuit Dubbel E Acteerservice in verband met organisatie en (inhoudelijke) afstemming is heel goed. Dubbel E is een echte aanrader!”

Gertjan Steendam, Algemeen Directeur, COCON, Training & Advies, Molenhoek


“Het werken met acteurs is een noodzakelijke stap tussen het trainen van vaardigheden en de toepassing in de werksituatie. Met name de samenwerking en de professionele inbreng van Dubbel E-acteurs bij de opzet van de training zorgt voor een hoge realiteitswaarde. De alom lovende reacties van de cursisten bewijzen de noodzaak van deze onmisbare trainingsschakel.”

Hans de Ruyter, Toptrain


“Het was een zeker risico om binnen de wereld van het bouwmanagement een traject aan te gaan met acteurs. Bij Dubbel E Acteerservice vonden we waardevolle deskundigheid om toegespitst op ons bedrijf een traject met gebruikmaking van acteurs te realiseren. Dit traject is bijzonder goed bevallen en heeft meer opgeleverd dan wij hadden kunnen hopen. Treffend was het oog voor onze cultuurspecifieke kwesties en de doeltreffendheid waarop deze werd vertaald in theatrale vorm.

M.A.H. van Lent, Directeur De Regie


‘Wij, VDS Training Consultants B.V., werken al jaren samen met Dubbel E. De acteurs van Dubbel E hebben de gave om de dagelijkse praktijk van onze deelnemers realistisch neer te zetten. De acteurs spelen geen toneel maar bootsen de werkelijkheid na, een wezenlijk verschil. De deelnemers zijn daardoor niet bezig met de vraag of het rollenspel al dan niet de waarheid benadert maar met hun eigen gedrag en leerdoelen. De acteurs van Dubbel E zijn helder in hun feedback waardoor onze deelnemers zich bewust worden van het effect van hun gedrag op anderen.Bovendien zijn de acteurs zeer bekwaam in het aanpassen van hun spel op het niveau van de deelnemers; een ervaren en zekere deelnemer wordt door middel van een onverwachte wending uitgedaagd zijn mogelijkheden te stretchen; een onervaren en onzekere deelnemer krijgt in het rollenspel juist zaken aangereikt om toch een succesvol rollenspel neer te zetten en dus zelfvertrouwen op te bouwen.

Naast de samenwerking met de acteurs, verloopt ook de samenwerking met de medewerkers van Dubbel E zeer plezierig. Dubbel E voelt zich mede verantwoordelijk voor het afstemmen van de casuistiek op het programma, het inpraten van de acteurs en het inplannen van de acteurs naar de wensen van onze klanten.Kortom, Dubbel E heeft de beschikking over kundige en inspirerende acteurs, is flexibel qua logistieke én inhoudelijke invulling en is, last but not least, een leuke partij om mee samen te werken.’

Marjolijn IJsseldijk


‘Kwaliteit van begin tot eind, dat is waarom het werken met acteurs van Dubbel E Acteerservice zoveel meerwaarde biedt in trainingen, workshops en simulaties. Ze denken mee over hoe trainingsacteurs het effectiefst ingezet kunnen worden om de leerdoelen van mijn klant het hoofd te bieden. De acteurs hebben merkbaar, een gedegen opleiding genoten, zijn goed voorbereid en kunnen goed inschatten wanneer welke diepgang in de rollenspelen noodzakelijk is. Het is herkenbaar en daardoor direct bruikbaar in de eigen dagelijkse omgeving, waardoor het leereffect hoger is dan bij andere trainingsvormen. Het is niet verwonderlijk dat de trainingen waarbij ik samenwerk met acteurs van Dubbel E Acteerservice altijd door de deelnemers zeer goed beoordeeld worden.’

Erik van Wattingen,
principal consultant bij
Van Aetsveld


‘Onze samenwerking met Dubbel E Acteerservice bestaat al een groot aantal jaren. Dat alleen al geeft aan dat we daar zeer content mee zijn. Wat mij telkens weer frappeert, is dat de Dubbel E-acteurs altijd zeer specifiek gericht zijn op de opdracht en de doelgroep. En als ze dat niet zouden zijn, zorgt Dubbel E Acteerservice er altijd voor dat zij in te zetten acteurs zorgvuldig voorbereiden op de juiste context. Zo zijn wij altijd verzekerd van gespecialiseerde acteurs die een grote meerwaarde bieden in onze trainingen. Als dat ook nog wordt gecombineerd met enthousiaste en inspirerende begeleiding (altijd wel een creatief idee) en duidelijke afspraken, dan zal duidelijk zijn dat we iedere opleidings- en trainingsorganisatie zo'n partner gunnen.’

Drs. Frans J.M. Vlek, senior trainer en consultant bij de NSPOH


“Ik werk als trainer bij de afdelingpreventie van Bureau Jeugdzorg Utrecht graag samen met acteurs van Dubbel E Acteerservice. Dubbel E heeft een prettige en persoonlijke benadering naar mij als klant. Ik merk dat zij inhoudelijk betrokken zijn bij het proces waar ik als trainer verantwoordelijk voor ben. Ze willen met mij mee denken over vorm en opzet van een dagdeel. Ze leveren maatwerk.
De acteurs zijn in staat met weinig informatie over een rol deze levensecht neer te zetten. Van deelnemers aan de trainingen hoor ik vaak terug dat zij het dagdeel met de acteur het meest indrukwekkende dagdeel van de training hebben gevonden.”

Irene Teerink, Bureau Jeugdzorg Utrecht


“Acteurs die ook nog kunnen evalueren. Natuurlijk spel dat ook nog bijdraagt aan het leerproces van de cursist. Overtuigende spelers die ook nog messcherpe feedback kunnen geven…. Bij Dubbel E Acteerservice krijg je waar voor je geld. Een uitermate renderende investering in de kwaliteit van de opleiding!”

Hein van Meeteren, Partner School of Controverse, Amsterdam